Sunday, April 4, 2010

Vesele Velikonoce



Pomalicku jsem otevrela oci a prozkoumala jsem okoli, vzduch je cistej,mela bych se jit rychle obliknout a hlavne si nesmim oblict ryfle. Minulej rok jsem zapomela a jak me pak bolela zadnice po vymrskani. Ale byla to sranda! A proc se vlastne pece beranek babovka mami? Je to tradice, odpovedela me. Az, nez jsem poznala Jezise jsem se dozvedela ten pravy duvod pro toho beranka.

Kdyby jste nevedeli tak vanoce a velikonoce jsou nejvetsi svatky pro krestany. Vim ze jste uz urcite slyseli o Jezisi a jeho ukrizovani a mozna i jste slyseli ze treti den vstal z mrtvich a tak prekonal smrt a satana samotneho. V Kristu je nase vitezstvi. Ale vedeli jste ze o berankovi se uz psalo ve starem zakone? Je to krasny pribeh kdy Buh skrze Mojzise zachranil jeho lid z otrocvi v Egypte. Jeho lid Izraelci byli otroky v Egypte kde se k nim chovali velice ukrutne bez milosti.

V jejich nestesti a bolestech volali Boha aby je zachranil. Mojzis uposlechne Boha a jde zpet do Egypta a zada Faroh( egyptskeho krale) aby propustil Izraelce a dal jim volnost. Faroh ma tvrde srdce a trva mu dele nez pochopi ze Buh je mocny a vytrvaly. Po deviti pohromach co Buh sesle na Egypt faroh porad neveri. A pak prijde ta desata, kdy Buh seslal smrt na kazdeho prvorozeneho syna v Egypte. Ale pred tim nez se to stalo dal instrukce Mojzisovi aby jeho lid (Izraelci) zabili beranka a jeho krvi musi pomazat futra od kazde Izraelske domacnosti. Az pak v noci pujde smrt pres Egypt kazde dvere ktere jsou potreny tou krvi budou prekoceny a prvorozeny v te domacnosti bude spasen a neumre. WOW!!!!! Docela drsne jsem rada ze neziji v tech dobach!!! Ale zamysleme se ted. Vite kdo je ten Beranek pro nas Krestany? Jezis!!!!!

On za nas zemrel a prolil svou drahocenou krev.On se obetoval za nas. Zil zivot na zemi bez hrichu aby na krizi potom za nas vzal vsechny nase hrichy a tak nam umoznil cestu do kralovstvi nebeskeho, aby jsme nikdy nezemreli ale meli zivot vecny. Ptate se co musite udelat? Jedine co se nas pta aby jsme prijmuli jeho dar co nam vsem nabizi. A co vy? Prijmete dar zivota? Jezis vas miluje.


Jan 3:17 Buh neposlal sveho Syna na svet, aby odsoudil, ale aby svet byl skrze nej spasen.


No comments:

Post a Comment